24 maart 2013

Hazelnoot Cupcake's (+ Recept)



Gisteren hazelnoot cupcake's gemaakt met
cheesecake topping en bruine basterd suiker.

Door meerder werd mij het recept gevraagd en bij deze heb ik deze dus voor jullie uitgeschreven :-)

 De Cupcake's zelf: 

 180 gram kristal suiker
2 zakjes vanille suiker
 200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram roomboter 4 eieren (medium)
50 gram hazelnootchocolade (of hazelnootpasta)
cupcake blik voor in de oven of een cupcakemaker

 Mix de roomboter en de suiker tot een luchtige massa
Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe met het zelfrijzend bakmeel
Mix het geheel tot een glad beslag
Maak de chocolade in kleine schilfers met behulp van een rasp (of voeg de hazelnoot pasta toe.
Doe het beslag in de Cupcake vormpjes.
Bak de cupcakes in de oven op 200 graden in 15 tot 20 minuten gaar; 

 Voor de topping: 

 450 gram roomkaas, op kamertemperatuur  
225 gram roomboter, op kamertemperatuur
 125 gram poedersuiker ( voor een stevigere frosting, voeg meer poedersuiker toe)
1,5 theelepel vanille extract

 Mix de cream cheese, boter en vanille met de mixer, op middelhoge snelheid tot een luchtige creme.
 Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix met de mixer op lage snelheid tot een luchtige frosting. Kleur de frosting naar wens met kleurstof. 

 Ik hoop dat hij jullie net ze smaakt als hij hier deed.
De kids, manlief en ik vonden hem heerlijk ;-)
 Morgen nog een nieuw recept ;-) 

 Liefs Priscilla

2 opmerkingen:

  1. Hoi Pricilla, bedankt voor het receptje ga het ook eens proberen ;-)
    Kan iet reageren op fb daarom dan maar hier :-D
    Bedankt voor je moeite hé xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Thank you for the recipe.
    These sound really yummy so will try them out for Easter :)

    BeantwoordenVerwijderen